Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Lachende vrouw

Deze 6 B-vitamines laten je weer fit voelen

Davitamon
Geplaatst op

We hebben allemaal weleens te maken met vermoeidheid. Hoewel vermoeidheid vaak tijdelijk van aard is, wil je er toch zo snel mogelijk van af. Wist je dat bepaalde B-vitamines jou hierbij kunnen helpen? Benieuwd welke vitamines dit zijn? Lees dan dit artikel!

1. Vitamine B2

Vitamine B2 (riboflavine) ondersteunt verschillende processen in je lichaam. Zo voedt riboflavine je grootste orgaan van binnenuit, namelijk jouw huid. Ook activeert vitamine B2 de natuurlijke energie in je lichaam. Zo sla je twee vliegen in één klap!

2. Vitamine B3

Vitamine B3 (niacinamide) speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij de energiestofwisseling. Enzymen zijn de klusjesmannen van het lichaam. Ze zijn namelijk voortdurend bezig om processen te activeren. Bepaalde enzymen spelen een grote rol bij de omzetting van voedingstoffen naar energie. Tijdens dit proces helpt vitamine B3 bij het vrij maken van energie uit vet, koolhydraten en eiwitten.

3. Vitamine B5

Merk je dat jij je ondersteuning kan gebruiken bij het concentreren? Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B5 kan bijdragen aan een normale mentale prestaties. Vitamine B5 zit in vlees, eieren, volkoren producten, peulvruchten, zuivelproducten, groenten en fruit. Bekijk ook onze vijf tips om je goed te concentreren.

4. Vitamine B6

Ben je dol op sport? Goed nieuws: vitamine B6 levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren tijdens het sporten. Je kan vitamine B6 binnenkrijgen door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan dit nutriënt.  Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente en zuivel producten.

Leuk weetje: Moet je binnenkort mentaal presteren? Vitamine B6 is ook goed voor leerprestaties!

5. Vitamine B11

Ben je zwanger of heb je een kinderwens? Dan ken je vitamine B11 (foliumzuur) vast. Deze vitamine is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van het ongeboren kind. Maar iedereen kan foliumzuur gebruiken! Deze vitamine draagt namelijk ook bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Ook kan foliumzuur het gebrek aan energie verminderen.

6. Vitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) is ook een interessant nutriënt voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning van het energieniveau. Cobalamine helpt energie vrij maken uit voeding. Hierdoor draagt vitamine B12 bij aan de vermindering van vermoeidheid.

Belangrijk weetje: Mensen met een plantaardige voedingspatroon worden aangeraden om vitamine B12 supplementen te gebruiken.  Vitamine B12 zit namelijk alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren.

Nieuw van Davitamon: Liquid Energy Complex

Davitamon Liquid Energy Complex is een unieke combinatie van 30 ingrediënten. Dit product bevat onder andere bovengenoemde B-vitamines. Maar dat is nog niet alles! Ons nieuwe product bevat 6 natuurlijke extracten: ginseng, gevriesdroogde koninginnegelei, tarwekiemolie, saffloerolie, stuifmeel en lecithine.

Davitamon Liquid Energy Complex Verpakking

KAG-nr. 24-0217-0253

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp