Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Baby in kinderstoel

Vitamine D voor je baby

Davitamon
Geplaatst op

Wat komt er veel op je af als je net een kindje hebt gekregen hè? En dan moet je ook nog iedere dag letten op de vitamines. Waarom is vitamine D eigenlijk zo belangrijk? In dit blog leggen we alles uit over vitamine D voor je baby.

Baby en vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor je baby baby. Dat komt vooral doordat vitamine D een rol speelt bij de botaanmaak van kinderen. Wij volwassenen maken vitamine D uit zonlicht aan en krijgen de rest binnen via onze voeding. Bij baby’s is dat nog niet het geval. Daarom hebben ze extra vitamine D nodig. Ook als ze wel wat meer buiten zijn en met de pot mee gaan eten, blijft het advies om ze een supplement met vitamine D te geven.

Goed om te weten!
Alle baby’s, dreumesen en peuters (tot hun 4e verjaardag) krijgen het advies om dagelijks een supplement te nemen met vitamine D.

Heeft je baby vitamine D nodig?

Ja, een baby heeft vitamine D heel hard nodig. Vitamine D ondersteunt de botten van kinderen. En wist je dat vitamine D nog veel meer functies in het lichaam heeft? Zo zorgt deze vitamine ook mede voor een goede weerstand en helpt het bij het behoud van sterke tanden en spieren sterk.

Voedingssupplementen met vitamine D voor baby’s

Er zijn veel verschillende vitaminesupplementen voor baby’s op de markt. De vorm die je kiest maakt niet uit. Of je nou kiest voor druppels op basis van olie, water (een aquosum) of tabletjes; de vitamine D wordt altijd goed opgenomen. Kies wat goed voelt en wat jij het makkelijkst vindt.

Vitamine D druppels

Davitamon heeft verschillende vitamine D druppels:

Vitamine D tabletjes

En als je kindje wat ouder wordt, kun je ook smelttabletjes geven. Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, ook als je kindje nog niet goed kan kauwen.

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor je baby. Geef de eerste levensjaren dagelijks een supplement met 10 microgram vitamine D. Geef druppels op waterbasis (aquosum) op oliebasis of tabletjes (als ze wat ouder zijn). Voor de opname van de vitamine D maakt de vorm niet uit. Bekijk alle vitamine D supplementen overzichtelijk op een rijtje.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp