Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Zo eet je dreumes alle kleuren van de regenboog!

Davitamon
Geplaatst op

Goede eters, slechte eters, broodeters en warme hapeters, hoe klein je ook bent, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Weet je al wat voor eter jouw dreumes is? Wat hij ook het liefst eet, het is belangrijk dat hij zoveel mogelijk verschillende kleuren eet. Wij leggen uit waarom én geven tips voor kleurrijke maaltijden.

Zo eet je dreumes alle kleuren van de regenboog!

Vind jij het ook zo’n uitdaging om je dreumes gezond te laten eten? Helemaal niet gek hoor! Het vergt tijd, creativiteit én geduld, want je dreumes heeft er niet altijd zin in. Kleur kan helpen om te variëren. Want hoe kleurrijker het eten, hoe meer vitamines en mineralen. Ontdek 3 onmisbare tips.

1. Een kleurrijk bord

Kinderen zijn dol op kleur! Van een bord met verschillende kleuren eten zullen zij zeker smullen. Het oogt leuk en aantrekkelijk. Geel, oranje, rood en groen zijn lekkere knallende kleuren die van het bord spatten. Leg het eten in een leuk figuurtje op het bord, bijvoorbeeld een gezichtje, hartje of regenboog, en je dreumes eet zijn/haar vingers erbij op.

Hoe kun je dit doen?
Combineer verschillende kleuren groente. Kies bijvoorbeeld voor worteltjes met doperwtjes, kidneybonen met maïs of gele, rode en oranje paprika door elkaar.
Ondanks de “saaie kleur” wil je natuurlijk ook nog weleens bloemkool eten. In combinatie met erwtjes en een mousse van zoete aardappel of wortel, ziet bloemkool er een stuk vrolijker uit.

Extra tip: Eet je broccoli? In plaats van koken kun je deze blancheren. Hierdoor wordt de broccoli knalgroen!

2. Meer kleur, meer variatie

Het ziet er niet alleen mooi en leuk uit, elke kleur groente en fruit bevat ook nog eens andere vitamines en mineralen. Rood zit over het algemeen vol vitamine C en oranje bètacaroteen, dat het lichaam zelf kan omzetten naar vitamine A. Groene groenten zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Spinazie bevat bijvoorbeeld vitamine K, boerenkool foliumzuur en spruitjes en kiwi vitamine C.

Hoe kun je dit doen?
Ga voor zoveel mogelijk variatie! Eet elke dag een andere groente of combinatie van groentes en houd bij je keuze rekening met de kleur.

3. Kleurrijke tussendoortjes

Het hoeft natuurlijk niet alleen met het avondeten, je kunt je dreumes de hele dag door kleurrijk laten eten. Tussendoortjes als rauwkost en fruit zijn er in alle kleuren van de regenboog én supergezond.

Hoe kun je dit doen?
Laat je dreumes lekker knabbelen en sabbelen op komkommer, tomaat en geraspte wortel. Een vast fruitmomentje doet het ook altijd goed. Stukjes banaan, appel, mango, ananas, druiven, aardbeien, blauwe bessen, maak er een feestje van door verschillende kleuren fruit te combineren.

Extra tips:

• Heeft je dreumes geen zin om te eten? Maak dan een smoothie met banaan, yoghurt en wat rood fruit. Lekker zoet en mooi roze!

• Elke dag voldoende vitamines binnenkrijgen is hartstikke belangrijk voor kinderen. Lukt het niet altijd om gezond en gevarieerd te eten, dan kun je kiezen voor een aanvulling, bijvoorbeeld met Davitamon junior multivitamines .

Smelttabletjes voor je dreumes

Je doet je best om iedere dag een kleurrijk maaltijd om tafel te zetten. Maar soms dan lukt dat gewoon even niet. Omdat je nét iets te laat klaar bent met je werk of te lang in de speeltuin bent blijven hangen. Speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar die nog moeten leren kauwen, is er Davitamon Junior 1-3 smelttabletjes met lekkere aardbeiensmaak ter aanvulling op de voeding.

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines binnen krijgen. Een voeddingssupplement kan hier bij helpen. Speciaal voor kinderen die nog moeten leren kauwen heeft Davitamon junior smelttabletjes ontwikkeld met lekkere aardbeiensmaak. Het is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 1 jaar.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp