Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Zwangere vrouw met koekje

Wat zijn de voortekenen van een bevalling?

Davitamon
Geplaatst op

Na bijna negen maanden zwangerschap komt de grote dag van de bevalling steeds dichterbij. Je hebt de afgelopen tijd waarschijnlijk al veel nagedacht over hoe dit allemaal gaat verlopen of gaat zijn. Zeker voor moeders die hun eerste kindje verwachten kan dit best spannend zijn. Lees hier alles over hoe je een bevalling kunt herkennen.

Wat zijn de voortekenen van een bevalling?

Iedere vrouw kan andere voortekenen hebben van een naderende bevalling. Er zijn echter wel een paar vaak voorkomende symptomen te noemen waaraan je kunt merken dat de bevalling in aantocht is:

Een sterke nesteldrang

Een sterke nesteldrang is geen lichamelijk voorteken dat de bevalling er aan zit te komen, maar het wordt wel vaker genoemd door zwangere vrouwen. Enkele weken of dagen voor de bevalling kun je de neiging hebben om je huis even flink aan te pakken. Hiermee wordt bijvoorbeeld poetsen, wassen en schrobben bedoeld. Ook hier geldt weer; de ene vrouw merkt dit meer dan de andere vrouw. Ook ervaren sommige vrouwen deze nesteldrang al eerder tijdens de zwangerschap, namelijk tijdens het derde trimester van de zwangerschap.

Meer last van rugpijn

Krijg je last van zware rugpijn tegen het einde van je zwangerschap? Dan kan dit ook een teken zijn van een naderende bevalling. Deze pijn is meestal niet constant aanwezig maar dient zich aan met tussenpozen.

Het verliezen van de slijmprop

Tijdens de zwangerschap zorgt de slijmprop ervoor dat je baarmoeder afgesloten blijft om zo je kindje te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is een taaie, glanzige prop slijm van ongeveer twee tot drie centimeter groot. Wanneer je de slijmprop verliest kan het nog een paar dagen duren voordat de bevalling begint, maar soms gaat het ook sneller.

Het breken van de vliezen

Al ruim voordat de weeën beginnen kunnen de vliezen breken. Dit kan ook pas tijdens de bevalling gebeuren. Het breken van de vliezen gaat vaak samen met het geleidelijk of plotseling lekken of stromen van vruchtwater. Het breken van de vliezen kan dus een teken zijn dat de bevalling eraan komt. Maar de vliezen kunnen echter ook al ruim voor het begin van de weeën breken. Het hoeft dus niet altijd een teken te zijn dat de bevalling eraan zit te komen.

Het begin van weeën

Een van de meest bekende voortekenen van een bevalling is het starten van de weeën. Bijna alle zwangere vrouwen krijgen hier mee te maken. Je kunt het gevoel van weeën vergelijken met kramp in de buik, rug en benen. Naarmate de bevalling steeds dichterbij komt, komen de weeën sneller achter elkaar, duren langer en zullen ook steeds intenser aanvoelen.

Herken je een van de bovenstaande symptomen? Dan duurt het mogelijk niet lang meer voor jij je kleintje in je armen kunt houden. Het is natuurlijk altijd goed om dit bij je huisarts of verloskundige na te gaan. Ook na de geboorte van je baby breekt er een nieuwe, spannende en leuke tijd aan. Lees alles wat je moet weten over de periode na de bevalling.

 

Goed en gezond eten is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Davitamon Compleet Mama vormt een complete aanvulling op je voeding. Het is speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam tijdens de zwangerschap. Dit product bevat een combinatie van vitamines en mineralen met o.a. extra foliumzuur en vitamine D3.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp