Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

ABC&D Vitamines tijdens je zwangerschap!

Davitamon
Geplaatst op

Waarom is vitamine A belangrijk tijdens de zwangerschap?

Vitamine A is speelt een rol bij de celdifferentiatie. Verder is vitamine A belangrijk voor het gezichtsvermogen en draagt bij aan het behoud van een gezonde huid.

Uit bètacaroteen kan het lichaam naar behoefte vitamine A produceren. Teveel vitamine A is niet goed, maar te weinig zeker ook niet. Bètacaroteen zit in groenten en fruit. Denk aan wortelen, maar ook aan bijvoorbeeld abrikozen, boerenkool, spinazie en broccoli. Vitamine A zit in de vorm van bètacaroteen in Davitamon Compleet Zwanger en kan wellicht uitkomst bieden ter aanvulling op de voeding.

Extra B-vitamines tijdens de zwangerschap?

Van foliumzuur is bekend dat de inname voor circa 95% van de volwassen vrouwen lager is dan aanbevolen hoeveelheid die normaal geldt (300 microgram per dag). Tijdens de hele zwangerschap en periode van borstvoeding is de referentie inname verhoogd tot 400 microgram per dag. Wil je weten waarom foliumzuur tijdens zwangerschap belangrijk is? Lees hier verder!

Tot het vitamine B-complex horen onder andere vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur (B11). B-vitamines worden geleverd door brood, aardappelen, vlees, zuivel en groente. Vitamine B1 is bijvoorbeeld goed voor het energieniveau, vitamine B2 bevordert de energiestofwisseling en vitamine B3 is van belang voor het zenuwstelsel

Mocht je tijdens je zwangerschap toch wat extra ondersteuning willen gebruiken dan kan Davitamon Compleet Zwanger misschien helpen,  als aanvulling op de voeding.

Davitamon Compleet Zwanger

  • Is goed voor de ontwikkeling van de baby1
  • Is goed voor de weerstand2
  • Is goed voor het energieniveau3
  • Draagt bij aan de vorming van de placenta4
  • Draagt bij aan de vorming van de rode bloedcellen5

1Foliumzuur. 2Vitamine C. 3Vitamine B6, B8 en calcium. 4Foliumzuur. 5Vitamine B en ijzer.

Vitamine C tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap is de behoefte aan vitamine C verhoogd van 70 naar 85 mg per dag. Gemiddeld krijgen zwangere vrouwen in Nederland genoeg vitamine C binnen. Vitamine C is goed voor je weerstand en het bevordert de opname van ijzer. Fruit, groenten en aardappelen bevatten vitamine C.

Heb ik extra vitamine D nodig tijdens de zwangerschap?

De aanbevolen hoeveelheid vitamine D is tijdens de zwangerschap verhoogd. Niet alleen voor het in stand houden van je eigen botmassa, maar ook voor de ontwikkeling van sterkte botten van je baby. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om elke dag een aanvulling te nemen van 10 microgram vitamine D. De producten van Davitamon Compleet Zwanger zijn speciaal afgestemd op de adviezen van de Gezondheidsraad.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp