Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Serranoham en zwanger: Mag je het eten?

Davitamon
Geplaatst op

Herken je dat? Je loopt in de supermarkt en hebt opeens ontzéttend veel zin in een pistoletje met Serranoham. Je bent al op weg naar de vleeswaren, hebt de Serranoham al bijna gevonden tussen alle andere rauwe hammen en opeens begin je te twijfelen. Mag je het wel eten nu je zwanger bent?

Mag je serranoham eten als je zwanger bent?

Serranoham is rauwe ham. Tijdens de zwangerschap kun je beter geen rauwe vleeswaren eten. Je denkt waarschijnlijk meteen aan vleeswaren zoals filet Americain. Dat klopt, maar het geldt dus ook voor alle andere rauwe vleeswaren, zoals salami en chorizo. Deze rauwe vleeswaren moet je helaas laten staan.

Toxoplasmose infectie

Waarom mag je geen Serranoham eten als je zwanger bent? In rauwe vleeswaren kunnen ziekmakers zitten, zoals een parasiet die een toxoplasmose infectie kan veroorzaken. Als je zo’n infectie krijgt, kan dit ook schadelijk zijn voor je kindje. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Listeria bacterie

In rauwe dierlijke producten, zoals Serranoham kan ook een bacterie zitten. Deze zogenaamde listeria bacterie kan ook schadelijk zijn tijdens de zwangerschap.

Serranoham goed verhitten

Goed nieuws! Als je Serranoham heel goed verhit, mag je het wel eten. Dat pistoletje met rauwe ham gaat ‘m dan niet worden, maar een pizza met Serranoham kan bijvoorbeeld wel. Of wat dacht je van een ovenschotel met kabeljauw, sperziebonen, cherrytomaten en Serranoham?

Serranoham en Parmaham

Serranoham betekent eigenlijk bergham. Het Spaanse woord Serrano betekent namelijk berg. Oorspronkelijk komt deze ham ook uit de bergachtige regio Andalusië in Spanje.
Parmaham is ook een bekende hamsoort. Dit is Italiaanse rauwe ham. Tijdens de zwangerschap mag je ook geen Parmaham eten. Gekookte ham, zoals schouderham en achterham, kun je wel eten nu je zwanger bent.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Je weet nu hoe het zit met ham tijdens de zwangerschap, maar er zijn meer voedingsmiddelen die extra aandacht verdienen. Wij helpen je graag een handje met de Davitamon Zwanger Voedingsadvieskaart. In de Davitamon Voedingsadvieskaart vind je een overzicht van producten die je niet óf niet teveel mag eten tijdens je zwangerschap.

Serranoham kun je, net als andere rauwe vleeswaren, beter niet eten nu je zwanger bent. Als je rauwe vleeswaren goed verhit kun je ze wel eten. Met gekookte vleeswaren, zoals achter- en schouderham, kun je met een gerust je boterham beleggen.

Nu je zwanger bent verdient je dagelijkse voeding extra aandacht. Sommige voedingsmiddelen kun je beter laten staan tijdens de zwangerschap, maar er is ook veel wat je juist wél nodig hebt. Een gevarieerde gezonde voeding is de basis tijdens je zwangerschap.

Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder. Daarnaast bevat het foliumzuur wat bijdraagt aan de ontwikkeling van je baby . Davitamon Compleet Mama is een combinatie van vitamines en mineralen en bevat onder andere extra foliumzuur en Vitamine D3. Tijdens de zwangerschap is foliumzuur belangrijk. Daarnaast is vitamine D tijdens de zwangerschap een belangrijke vitamine.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp