Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Vrouw met zwangere, ontblote, buik

Magnesium en zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Magnesium is een mineraal dat een rol speelt bij de botaanmaak en helpt energie vrij te maken uit voeding. Maar magnesium doet nog veel meer. Juist nu je zwanger bent, is het goed om dat te weten. Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de feiten over magnesium.

Wat is de functie van magnesium tijdens de zwangerschap?

Moeheid en vermoeidheid
Voordat je zwanger werd, was je misschien ook weleens moe.
Het kan zijn dat je dat nu nog meer ervaart. Goed nieuws: magnesium helpt bij vermoeidheid en moeheid.

Zenuwstelsel
Magnesium ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Heldere geest
Tijdens je zwangerschap heb je wellicht soms het idee dat je mentaal wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Magnesium draagt bij aan een heldere geest en is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Goed voor het gemoed
Magnesium is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan de geestelijke veerkracht.

Wat is de functie van magnesium als je zwanger wilt worden?

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk om te zorgen voor een gezonde leefstijl. Dat betekent: weinig stress, genoeg bewegen, niet roken en oppassen met alcohol. En natuurlijk gezond, zodat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. Je zorgt er dan ook voor dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Goed om te weten als je een zwangerschapswens hebt: magnesium is betrokken bij het celdelingsproces.

Wat is de juiste dosering van magnesium tijdens de zwangerschap?

Hoeveel magnesium heb je nodig als je zwanger bent? In Nederland is de Adequate Inname (AI) 300 mg voor volwassen vrouwen. Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen hoeveelheid 280 mg per dag. Als je het lastig vind om dit uit je voeding te halen, kun je er voor kiezen een supplement te gebruiken.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp