Garnalen tijdens de zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Het is opletten geblazen als je zwanger bent. Je mag namelijk niet meer zomaar alles eten. Sommige voedingsmiddelen kun je beter laten staan. Maar wat als je enorme trek krijgt in garnalen? Mag je die wel eten als je zwanger bent?

Mag je garnalen tijdens de zwangerschap?

Je mag garnalen eten als je zwanger bent, maar één ding is heel belangrijk. Zorg ervoor dat ze door en door verhit zijn. Daardoor worden schadelijke bacteriën namelijk gedood. Garnalen zijn gaar als je ze twee tot drie minuten op hoog vuur kookt. Je kunt het ook zien aan de kleur; ze zijn dan wit/roze en niet grijs.

Verschillende garnalen

Er bestaan verschillende soorten garnalen en je eet ze allemaal op een andere manier. Let goed op dat je garnalen altijd verhit, als je ze eet tijdens je zwangerschap.

Hollandse garnalen

Misschien zijn Hollandse garnalen wel de allerlekkerste. Ze worden nadat ze zijn gevangen, gekookt en vervolgens verpakt. Ondanks dat, kan de listeria bacterie voorkomen op deze verpakte voorgekookte garnalen. Die bacterie kan schadelijk zijn voor jouw ongeboren kindje.
Tip: kook de garnalen nogmaals voordat je ze eet. Ze zijn dan vaak wel wat minder mals.

Noorse garnalen

Noorse garnalen zijn een prima alternatief voor Hollandse garnalen. Hiervoor geldt hetzelfde: ze zijn na de vangst gekookt, maar kunnen toch de listeriabacterie bevatten. Kook Noorse garnalen dus altijd nog een keer voordat je ze eet. Goed nieuws: deze garnalen behouden wel hun malsheid als je ze opnieuw kookt.

Gamba’s

Heerlijk, gamba’s gebakken met een beetje knoflook! Je kunt ze prima eten tijdens je zwangerschap, als je maar zeker weet dat ze door en door verhit zijn. Inspiratietip: wist je dat gamba’s heel lekker zijn met veldsla, appel en avocado?

Listeria bacterie

Garnalen moet je goed verhitten voor je ze eet. Zo zorg je ervoor dat de listeriabacterie onschadelijk wordt.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk goed letten op wat je eet. Je probeert dit zo goed mogelijk te doen, maar soms twijfel je gewoon. Geen probleem! Wij hebben het helemaal voor je uitgezocht en samen met onze voedingsdeskundige deze handige voedingsadvieskaart gemaakt.
Downloaden

Goed nieuws voor garnalenliefhebsters! Tijdens je zwangerschap mag je gewoon genieten van garnalen; Noorse, Hollandse, gamba’s. Wat jij lekker vindt! Als je er maar voor zorgt dat ze goed verhit zijn. Dan maakt de listeriabacterie geen schijn van kans.

Compleet tijdens de zwangerschap

Nu je zwanger bent, let je extra goed op wat je eet. Sommige voedingsmiddelen moet je laten staan en tegelijkertijd is het heel belangrijk om via je dagelijkse voeding alle vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Davitamon Compleet Mama is een combinatie van vitamines en mineralen en bevat onder andere extra foliumzuur en Vitamine D3. Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding, speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder en draagt bij aan de ontwikkeling van jouw baby .