Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Cheesecake

Cheesecake en zwanger: Mag je het eten?

Davitamon
Geplaatst op

Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas. Sommige kaassoorten kun je beter niet eten als je zwanger bent. Geldt dat ook voor de roomkaas waar cheesecake van gemaakt is? Wij zochten het voor je uit!

Mag je cheesecake eten als je zwanger bent?

Cheesecake wordt gemaakt van een bodem van koekjes, boter, bloem, eieren én roomkaas. Die roomkaas, cream cheese wordt gepasteuriseerd. Je kunt dus gerust een stukje cheesecake eten tijdens de zwangerschap.

Mag je monchoutaart eten als je zwanger bent?

Monchou is roomkaas, maar het verschil tussen een originele cheesecake en een monchoutaart is dat een cheesecake wordt gebakken in de oven. Tijdens je zwangerschap moet je ook oppassen met rauwe eieren. Als er in een taart of toetje rauwe eieren worden gebruikt, dan kun je dit niet eten als je zwanger bent. Zitten er geen rauwe eieren in de taart of is de monchoutaart gebakken in de oven? Dan kun je er gerust van genieten!

Listeria bacterie

Sommige kaassoorten worden gemaakt van rauwe melk. Een geruststellend idee: als dit zo is staat het altijd op de verpakking. In rauwe melk kan de listeria bacterie voorkomen en die kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Laat alle rauwmelkse kazen daarom staan als je zwanger bent.

Cheesecake

Geen rauwe melk, geen rauwe eieren? Dan is er geen enkele reden om cheesecake te laten staan, toch? Nou er is wel een andere reden: cheesecake is natuurlijk super lekker, maar bevat ook heel veel suiker, vet en dus energie.
Voedingsweetje: een klein stukje cheesecake bevat net zoveel energie als 6 appels. Geniet dus vooral van een stukje cheesecake, maar overdrijf niet. Zeker niet als je op je gewicht wilt letten tijdens je zwangerschap.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Lastig hè, om erachter te komen wat je niet mag eten tijdens de zwangerschap? Soms denk je het te weten en dan begin je toch weer te twijfelen.
Om je te helpen hebben wij alle voedingsmiddelen die je beter niet kunt eten nu je zwanger bent voor je op een rij gezet op deze handige advieskaart.

Cheesecake bevat geen rauwe melk en geen rauwe eieren en mag je dus gewoon eten als je zwanger bent. Cheesecake is een super lekker, maar stiekem wel energierijk tussendoortje. Genieten met mate dus!

Nu je zwanger bent denk je vast meer na over wat je op een dag eet. Over wat je niet mag, maar ook over wat je juist nodig hebt nu. Een gezonde voeding is de basis, zeker als je zwanger bent.

Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn worden in Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie vitamines, mineralen en visolie gecombineerd in één capsule per dag. De samenstelling is zorgvuldig geselecteerd en bevat naast vitamines en mineralen extra foliumzuur , Vitamine D3 en omega-3 vetzuur DHA. Voor en tijdens de zwangerschap draagt foliumzuur bij tot de vorming van rode bloedcellen en placenta.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp