Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Trainings gewichtjes voor afvallen

Afvallen na de bevalling

Davitamon
Geplaatst op

Als je zwanger bent verandert er van alles in je lichaam. Het is normaal dat je tijdens je zwangerschap aankomt. De baby zelf, het vruchtwater en de placenta wegen samen al ongeveer 7 kilo. Daarnaast bouw je meer vetweefsel op, houd je meer vocht vast én maakt je lichaam extra bloed aan. Het is logisch dat je na de bevalling niet meteen het gewicht van voor je zwangerschap hebt. Je lijf heeft die reserves namelijk ook aangemaakt om goed te kunnen herstellen, zeker als je borstvoeding geeft.

Hoe kun je afvallen na de bevalling?

Afvallen na de bevalling is een wens van veel vrouwen. Let op: je kunt beter niet streng gaan lijnen direct na de bevalling, zeker niet als je borstvoeding geeft. Gezond eten is natuurlijk wel slim. Wij geven je 3 tips om op je voeding te letten na je bevalling (zonder dat het meteen voelt als lijnen):

  • Vitamientjes: kies voor lekker veel groente. Tijdens de maaltijd, maar ook als snack tussendoor. Voor als je die beschuiten met muisjes wel zat bent.
  • Vezels: neem veel volkorenproducten, zoals volkorenbrood, crackers, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Dat vult beter, waardoor je minder eet.
  • Puur natuur: geniet van die lekkere zelfgemaakte fruitsalade die de kraamhulp voor je maakt en houd die gewoonte vast. Zo laat je ongezonde kant- en klare tussendoortjes eerder staan.

Wanneer begin je met afvallen na de zwangerschap?

Als je wilt afvallen na de zwangerschap, is het belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Je ritme is totaal anders, je baby vraagt continu aandacht en je krijgt weinig slaap en toch moet je lichaam herstellen. Voor iedere vrouw is het moment om weer een actievere levensstijl op te pakken anders. Na een week of 6 kun je in principe beginnen met sporten, als dat goed voelt en je geen klachten hebt. Voor afvallen na de zwangerschap geldt: neem de tijd!

Afvallen tijdens de zwangerschap: is het verstandig?

Het is niet verstandig om tijdens de zwangerschap streng te gaan lijnen. Wel kun je zorgen dat je niet extreem aankomt door goed te letten op wat je eet. Je verbruikt minder energie tijdens de zwangerschap, omdat bewegen lastiger gaat. Toch is sporten tijdens de zwangerschap juist goed om je gewicht onder controle te houden. Zwemmen kan prima, of wandelen. Luister wel goed naar je lichaam en doe geen contactsporten zoals hockey en voetbal.

Als je wat zwaarder bent geworden na de zwangerschap is het verstandig om af te vallen. Maar dat hoeft niet meteen. Je kunt beginnen met het maken van betere keuzes. Je hoeft echt geen crashdieet te volgen, maar verstandige keuzes maken kan natuurlijk wel.

Afvallen als je borstvoeding geeft

Afvallen als je borstvoeding geeft gaat soms vanzelf. Je hebt er namelijk energie voor nodig. Maar, borstvoeding geven is helaas geen vrijbrief om onbeperkt roze koeken en stroopwafels te eten. Laat bewerkte suiker- en vetrijke tussendoortjes liever staan en kies voor voedingsmiddelen die wel goed voor je zijn. Een cracker met hummus en avocado bijvoorbeeld, ongezouten noten of een smoothie van volle yoghurt en vers fruit.

Het allerbelangrijkste na de bevalling is: luister goed naar je lichaam. Ga daarom eerst op zoek naar een nieuw ritme en een nieuwe balans. Op korte termijn kun je gezondere keuzes maken. Echt afvallen kan ook op langere termijn. Uit onderzoek blijkt wel dat het slim is om weer op het gewicht te komen van voor de zwangerschap. Het mooie van een gezonde levensstijl is dat je je ook sterker voelt. En dat is heel fijn in deze heftige periode.

Wat extra’s

Davitamon Mamafit Tabletten Verpakking totaalIn deze heftige periode wil je natuurlijk zeker weten dat je lichaam goed herstelt. Wil je wat extra’s gebruiken als aanvulling op je voeding? Neem dan een supplement dat bedoeld is voor direct na de zwangerschap. Je kunt ter aanvulling op je voeding Davitamon Compleet Mama in deze intensieve periode na de bevalling blijven gebruiken. Daarna kun je overstappen op Davitamon MamaFit om het herstel van je lichaam te ondersteunen. Dit is een multivitamine met mineralen, speciaal ontwikkeld voor deze periode na de zwangerschap en na de bevalling.

Bekijk Davitamon Mama Fit

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp