Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Fitmom en fitdad: zo blijf je in topconditie

Davitamon
Geplaatst op

Fitmom en fitdad: zo blijf je in topconditie

Een peuter in huis voelt soms als topsport. En dus is het belangrijk om een topconditie te hebben. Maar hoe kun je dat doen zonder het gedisciplineerde leven, het dieet en het aantal sporturen van een topsporter aan te hoeven houden? Met deze tips blijf je lekker fit.

Tip 1: Kom in actie (en rust uit)

Plan de dag goed in en wissel beweging en rust zoveel mogelijk af. Zit je peuter ‘s ochtends bomvol energie? Ga dan meteen iets actiefs doen: samen wandelen of zwemmen, naar de peutergym, de speeltuin of de kinderboerderij. Is je peuter moe van alle inspanningen en indrukken? Dat is een mooi moment om uit te rusten, ook voor jou.

Tip 2: Sporten en fanatiek ontspannen

Misschien moet je er niet aan denken om nog te gaan sporten na een intensieve dag met je peuter, toch is dat wel een heel slim idee. Als je een goede conditie hebt, voel je je namelijk energieker en kost het je minder moeite om dag in dag uit achter je peuter aan te rennen. Bovendien is sporten ook nog eens een heerlijk moment voor jezelf én om te ontspannen. Dus hop hop lekker fanatiek naar die bootcamples, hardlooptraining of sportschool.

Tip 3: Slaap lekker (en lang)

Ben je de hele dag aan het rennen en vliegen? Dan is het belangrijk om goed te slapen, dus zowel lekker als lang genoeg. Zo kun je er de volgende dag weer vol energie ertegenaan. Dat geldt voor je peuter en natuurlijk ook voor jou. En wist je dat het licht van digitale schermen een negatieve invloed heeft op je dag- en nachtritme? Laat de televisie daarom liever uit, weg
met je telefoon en tablet, drink een kopje thee, pak nog even een ontspannend boek erbij, ga op tijd naar bed en … slaap lekker!

Tip 4: Boost jezelf met gezond eten

Om je fit te voelen en je powerpeuter bij te kunnen houden, is het belangrijk dat jij zelf ook gezond eet. Goede voeding bevat alle voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je lichaam optimaal kan functioneren en dat je de nodige energie hebt. Dus ga voor gezonde, vitaminerijke maaltijden en geef jezelf een boost. En heb je het gevoel dat je wel wat extra’s kunt gebruiken? Dan kan een supplement met magnesium een goede aanvulling op je dagelijkse voeding zijn. Magnesium is namelijk belangrijk voor het behoud van sterke spieren en draagt bij aan de fitheid.

Davitamon magnesium voor spieren en botten

Davitamon magnesium voor spieren en botten is bedoeld voor mensen die actief en vitaal willen blijven. Dit voedingssupplement bevat o.a. magnesiumcalcium en vitamine D. In het lichaam werken deze drie voedingsstoffen vaak samen, zeker als het gaat om de spieren en de botten. Zo dragen magnesium, calcium en vitamine D samen bij aan het behoud van sterke spieren. En voor het behoud van sterke botten is niet alleen calcium belangrijk. Het mineraal magnesium en vitamine D spelen ook een belangrijke rol bij de botaanmaak.

KAG-nr. 24-0123-5341

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp