Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Salami tijdens de zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Smullen, een volkorenpistoletje met boter en salami! Soms kun je daar echt zin in hebben. Mag je jezelf hierop trakteren als je zwanger bent? Of is salami één van de producten die je tijdens de zwangerschap beter kunt laten staan?

Mag je salami tijdens de zwangerschap?

Salami wordt wel gerookt, maar niet door en door verhit. Daardoor weet je niet zeker of alle schadelijke bacteriën uit de worst verdwenen zijn. Je kunt dus beter geen salami eten tijdens de zwangerschap

Listeriabacterie

Eén van de schadelijke bacteriën die in salami kan zitten, is de listeria bacterie . Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar deze bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Omdat dit ook schadelijk kan zijn voor jouw ongeboren kindje, is het beter geen risico te nemen en salami tijdens de zwangerschap te laten staan.

Toxoplasmose

In salami kan ook de Toxoplasma gondii voorkomen, die eveneens een infectieziekte kan veroorzaken. De Toxoplasma gondii zit in rauw vlees . Omdat salami alleen gerookt en niet door en door verhit wordt, kan deze parasiet ook hierin voorkomen.

Salami verhitten

Gelukkig is er wel een manier om toch te kunnen genieten van salami als je zwanger bent. Zorg ervoor dat de salami goed wordt verhit, in de oven of bijvoorbeeld in de pastasaus. Als je weet dat de salami door en door verhit is, kun je de worst gerust eten.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Je weet nu hoe het zit met salami tijdens de zwangerschap. Maar geldt dat ook voor andere vleeswaren? Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij hebben daarom de voedingsadvieskaart voor je gemaakt, met alle voedingsmiddelen die een risico vormen handig op een rij. Downloaden

Als je zwanger bent, kun je beter geen salami eten. Hier kunnen namelijk ziekmakers in zitten. Tijdens de zwangerschap wil je natuurlijk geen onnodig risico nemen. Je kunt salami beter laten staan, behalve als je deze goed verhit. Dan kun je de worst wél eten.

Mama compleet

Nu je zwanger bent, is het extra belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat doe je door dagelijks zo gezond mogelijk te eten.

Davitamon Compleet Mama is een combinatie van vitamines en mineralen ter aanvulling op de voeding en bevat onder andere extra foliumzuur* en Vitamine D3. Tijdens de zwangerschap is foliumzuur* belangrijk. Daarnaast is vitamine D tijdens de zwangerschap ook een belangrijke vitamine, omdat deze vitamine bijvoorbeeld de normale groei en ontwikkeling van de botten je baby ondersteunt en belang is voor de samenstelling van botten en tanden van kinderen. Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder.

* De Gezondheidsraad adviseert aan vrouwen met een kinderwens en zwangere vrouwen de dagelijkse voeding met 400 microgram foliumzuur aan te vullen van 4 weken voor de conceptie tot en met 10 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp