Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Je peuter goed laten slapen in 5 stappen

Davitamon
Geplaatst op

Je peuter groeit razendsnel en leert en ontdekt van alles. Om dit elke dag weer vol energie te kunnen doen, is het belangrijk dat je peuter lekker en voldoende slaapt. Het liefst het klokje rond. Is je peuter niet zo’n goede slaper? Een duidelijk bedtijdritueel kan helpen. Ontdek de 5 stappen naar een goede slaap.

Stap 1: Begin al overdag

Het klinkt misschien gek, maar goed slapen begint al bij de dag. Houd je overdag een vast schema aan, dan wordt dit voorspelbaar en dat geeft je peuter rust. Als je vaste tijden hebt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten, weet je peuter ook: ik ga straks naar bed.

Stap 2: Bouw de dag af

Nog even stoeien, rondrennen of een wild spelletje doen, je peuter kan er vast geen genoeg van krijgen. Kort voor het slapen gaan is het alleen niet zo handig. Bouw de dag liever rustig af met je peuter en vertel ook 5 of 10 minuten van tevoren dat het bijna tijd is om naar bed te gaan. Zo kan je peuter alvast aan het idee wennen.

Stap 3: Zorg voor een fijne slaapomgeving

Je peuter slaapt natuurlijk het lekkerst in een fijne en veilig aanvoelende slaapkamer. Ook is het belangrijk om de slaapkamer goed te verduisteren. Is je peuter bang in het donker? Dan kun je de deur op een kiertje laten of een nachtlampje aanlaten. Zorg er ook voor dat temperatuur aangenaam is om in te slapen. Rond de 17 graden is helemaal goed.

Stap 4: Creëer een bedtijdritueel

Is het tijd om naar bed te gaan? Zorg dan voor een ontspannen bedtijdritueel en houd daarbij een vaste volgorde aan: wassen, tandjes poetsen, samen een boekje lezen, een slaapliedje
zingen en een dikke welterustenkus. Het zorgt er allemaal voor dat je peuter ontspannen kan gaan slapen.

Stap 5: Lekker instoppen en knuffelen

Ligt je peuter in de favoriete slaaphouding? Druk het dekbed dan nog even lekker aan bij het buikje, ruggetje en de beentjes. Je peuter vindt het heerlijk om te worden ingestopt en het vergroot het gevoel van geborgenheid. En heeft je peuter een lievelingsknuffeltje? Dit mag natuurlijk geen avond ontbreken bij de reis naar dromenland.

Tip! Als je peuter heerlijk ligt te slapen, maak er dan een ontspannen avond van én ga zelf ook lekker op tijd naar bed. Zo zitten jullie allebei weer boordevol energie voor een nieuwe dag.

Davitamon Junior 3-12 Framboos

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Een voedingssupplement kan hierbij helpen. De uitgebalanceerde formule van Davitamon Junior 3-12 Framboos is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar. Met Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten geef je dan ook je kind een goede aanvulling op de voeding.

KAG-nr. 24–123-5341

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp