Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Zo stimuleer je de spanningsboog van je peuter

Davitamon
Geplaatst op

Zo stimuleer je de spanningsboog van je peuter

Een uur lang puzzelen of de hele slaapkamer opruimen? Grote kans dat de spanningsboog van je peuter niet toereikend is. En dat hoeft ook helemaal niet. Natuurlijk is het wel fijn als je peuter zich kan concentreren op spelletjes en simpele taakjes. Benieuwd wat daarbij kan helpen?

Taak op maat

Bij klein mensjes horen kleine taakjes en activiteitjes. Verwacht dus niet dat je peuter lang zoet zal zijn met 1 ding en zorg voor een leuke afwisseling. Voor het concentratievermogen is het ook belangrijk dat een taak of activiteit goed aansluit op het niveau van je peuter, dus niet te moeilijk maar zeker ook niet te makkelijk. Anders haakt je peuter snel af. Zorg er ook voor dat je peuter de taak of activiteit kan overzien en voltooien, maak het daarom niet te groot. Vraag je peuter dus niet om de hele kamer op te ruimen, maar liever om bijvoorbeeld alle boekjes in de boekenkast te zetten.

Stampen en springen

Beweging is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de concentratie van je peuter. Bovendien helpt het om prikkels te verwerken. Dus even lekker een rondje rennen, flink stampen, op en neer springen en in de handjes klappen, het zorgt er allemaal voor dat je peuter ook aandachtig in een boekje kan bladeren of een mooie tekening kan maken.

Strooi met complimentjes

Een compliment is altijd fijn om te krijgen en werkt ook nog eens heel stimulerend. Heeft je peuter keurig alle potloden opgeruimd of in alle rust een mooi kunstwerk geknutseld? Dat verdient natuurlijk een dik compliment en niet alleen voor het eindresultaat, maar ook voor de concentratie van je peuter.

Concentratie en vitamine B

Kan de spanningsboog wel wat ondersteuning gebruiken? Zorg er dan voor dat je peuter voldoende B-vitamines binnenkrijgt. De vitamines B1, B3, B6, B8, B11 en B12 ondersteunen namelijk het concentratievermogen en zijn goed voor de leerprestatie. Ook dragen deze vitamines bij aan het functioneren van het geheugen. Om de B-vitamines binnen te krijgen is gezonde gevarieerde voeding belangrijk. Daarnaast kun je nog kiezen voor een supplement als aanvulling op de voeding, zoals Davitamon Junior Gummies.

Breng focus aan tafel

Om gezond te kunnen eten, is het belangrijk dat je peuter zich aan tafel kan focussen. Schakel alle afleidingen uit, zorg voor een goede sfeer en vertel iets over het eten. Geef je je peuter dagelijks een kauwtabletje van Davitamon als aanvulling op de voeding. Geef het zonnetje tijden een maaltijd zodat je het minder snel vergeet.

Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Een voedingssupplement kan hierbij helpen. De uitgebalanceerde formule van Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar. Met Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten geef je dan ook je kind een goede aanvulling op de voeding.

KAG-nr. 24-0123-5341

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp