Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Zo houd je de weerstand van je dreumes op peil

Davitamon
Geplaatst op

Zo houd je de weerstand van je dreumes op peil

Het immuunsysteem van je kindje ins nog volop in ontwikkeling. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de weerstand van je kindje te ondersteunen. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om de weerstand van je kind te ondersteunen.

 

Tip 1: Lekker slapen
Tijdens het slapen herstelt je dreumes zich en laadt hij/zij weer op voor een nieuwe dag. Leg je dreumes daarom op tijd in bed, het liefst op vaste tijden. Zo zorg je ervoor dat hij/zij voldoende uurtjes lekker kan slapen. Nog een tip: een verhaaltje voor het slapengaan helpt je kind ontspannen in slaap te vallen.

 

Tip 2: Op avontuur
Je dreumes wil allerlei nieuwe dingen ontdekken en ervaren. Hij/zij gaat van alles aanraken, in het mondje stoppen en over zich heen smeren. Natuurlijk is het goed om te zorgen voor een goede hygiëne, maar wees je er ook van bewust dat de weerstand van je kind zich opbouwt doordat hij/zij met van alles in aanraking komt.

 

Tip 3: Lichaamscontact
Lekker je dreumes tegen je aan houden en knuffelen, spelen met andere kindjes en dieren aaien en knuffelen. Door al deze aanrakingen komt hij/zij in contact met verschillende bacteriën die jij, de andere kindjes en dieren bij jullie dragen. Het immuunsysteem van je dreumes gaat hierdoor goed aan het werk.

 

Tip 4: Naar buiten!
Weer of geen weer: er is altijd wel een moment waarop je naar buiten kunt met je dreumes. Maak een wandelingetje of ga naar de speeltuin. Bewegen in de buitenlucht is altijd goed voor de gezondheid. Van april tot oktober maak je meer vitamine D aan als je buiten bent. Vitamine D draagt niet alleen bij aan sterke botten en spieren maar zorgt ook voor het behoud van een goede weerstand, zowel van je kind als van jou.

 

Tip 5: Voldoende vitamines
Als je dreumes gezond en gevarieerd eet, krijgt hij/zij alle benodigde vitamines en mineralen binnen. Verschillende vitamines, zoals vitamine A, B6, B12 en C, helpen het immuunsysteem van je kind te ondersteunen. Benieuwd welke vitamines en mineralen een rol spelen en waar deze vitamines en mineralen in zitten?

 

 

 

KAG-nr. 24-0223-5464

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp