Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Tips voor een goedkope én gezonde warme maaltijd

Davitamon
Geplaatst op

Tips voor een goedkope én gezonde warme maaltijd

Wat zul je vandaag nou toch weer eens eten? Het is best een uitdaging om elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Helemaal met een kritische peuter en misschien wel een beperkt budget. Check daarom snel deze gezonde en voordelige tips.

1. Duik in de diepvries

Wist je dat diepvriesgroenten net zoveel vitamines bevatten als verse groenten? Diepvriesgroenten worden namelijk snel na het oogsten ingevroren en hierdoor blijven de vitamines goed bewaard. En het mooie is: diepvriesgroenten zijn vaak een stuk voordeliger dan verse groenten.

2. Ga op koopjesjacht

Elke supermarkt heeft andere aanbiedingen. Het kost misschien wat meer tijd, maar ga op koopjesjacht in verschillende supermarkten. De een heeft zuivel in de aanbieding en bij de ander is blikgroente 1+1 gratis. Ook de seizoensgroenten zijn vaak in de aanbieding. Zo kies je voor voordeling, gezond én duurzaam.

3. Gooi zo min mogelijk weg

Van de blaadjes van radijs kun je lekkere soep maken en ook van bloemkoolbladeren maak je heerlijke, gezonde gerechten. Daag jezelf dus uit om zo min mogelijk weg te gooien. Ga je aardappels eten? Kook ze dan in de schil. Zo blijft de vitamine C veel beter behouden én krijg je meer vezels binnen. Extra tip: de warme maaltijd is een handig moment om je peuter een vitamine D-supplement  te geven. Zo wordt de dagelijkse 10 mcg vitamine D die kinderen tot 4 jaar nodig hebben een routine.

4. Ga vaker voor vega

Kies wat vaker voor vega in plaats van vlees. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Je kunt zelf samen met je peuter lekkere vegaburgers maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een linzennotenburger met rode biet? Peulvruchten en noten zijn namelijk een goede vleesvervanger.

5. Pimp je water

Vind je het lekker om iets te drinken bij het eten? In Nederland boffen we met goed kraanwater. Goedkoop en gezond. Oké misschien een tikje saai, maar daar kun je zelf eenvoudig iets aan doen. Laat bijvoorbeeld schijfjes sinaasappel of komkommer in het water trekken. En maak het glas voor je peuter extra aantrekkelijk met een kleurrijk rietje.

6. Niets eten voor de maaltijd

Je kent het wel, zo rond een uur of 5 krijgt je peuter (en jijzelf vast ook) trek. Heel verleidelijk om dan aan de chips, nootjes of crackers te gaan, maar probeer deze neiging te weerstaan. Als jullie echt allebei hangry zijn, eet dan bijvoorbeeld wat plakjes wortel of stukjes tomaat. Maar geef je peuter en jezelf niet te veel. Je zult zien dat het eten dan extra goed smaakt én dat de bordjes leeggaan.

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Een voedingssupplement kan hierbij helpen. De uitgebalanceerde formule van Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar. Met Davitamon Junior 3-12 Framboos 60 kauwtabletten geef je dan ook je kind een goede aanvulling op de voeding.

KAG-nr. 24-0123-5341

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp