Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Je peuter van 2 zegt nee: hoe blijf je relaxt?

Davitamon
Geplaatst op

Noa is 2 jaar en heeft al helemaal een eigen willetje. Wat haar moeder Jamie ook aan haar vraagt, haar antwoord luidt ‘nee’. Jamie vindt het op sommige momenten lastig om haar geduld te bewaren: ‘Soms ben ik gewoon druk en raak ik gestrest als Noa niet meewerkt.’

Schoentjes aantrekken? Nee!
Jamie: ‘Op de dagen dat ik thuis ben met Noa gaat het meestal wel heel goed. Ik hou er rekening mee dat het wat langer duurt om Noa bijvoorbeeld klaar te maken als we naar buiten gaan: ‘Noa, zullen we je schoentjes aantrekken?’ ‘Nee!’ ‘Noa, we gaan je jas aantrekken.’ ‘Nee!’ Als ik er een spelletje of grapje van maak, dan gaat het wel. Maar op de dagen dat ik werk, heb ik daar geen tijd en vooral ook geen geduld voor. Dan wil ik alles gewoon zo snel mogelijk kunnen doen.’

Toch gefrustreerd
Ook aan het eind van de dag vindt Jamie het nog weleens lastig om ontspannen met de zoveelste ‘nee’ van Noa om te gaan: ‘Ik weet dat het helemaal bij deze fase hoort, maar op een gegeven moment raak ik toch gefrustreerd door haar dwarsigheid. Hoe gefrustreerder ik ben, hoe ongeduldiger ik tegen Noa doe en hoe dwarser zij weer op mij reageert. En dat veroorzaakt alleen nog maar meer spanningen.’

Bewuster ontspannen
Daarom is Jamie sinds een paar weken bewuster met ontspanning bezig: ‘Als Noa ‘s avonds op bed ligt, doe ik vaak een korte meditatieoefening en ik ga eens per week naar yoga. Overdag haal ik bewuster en regelmatiger even heel diep adem en dan voel ik me direct rustiger worden. Wat ook echt werkt als ik merk dat ik gespannen ben, is om goed op mijn voeding letten. Zo zorg ik dat ik alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijg. Daarnaast kies ik voor Davitamon bij stress en spanning 8-in-1 als ondersteuning naast mijn dagelijkse voeding. Het bevat o.a. valeriaan en citroenmelisse, die bijdragen bij aan rust en ontspanning en helpen bij stemmingswisselingen. Citroenmelisse is ook goed voor de concentratie. Valeriaan helpt om lekker te slapen. Ashwaganda is goed voor de gemoedstoestand. Vitamine B11 maakt minder stressgevoelig en is samen met vitamine B12 goed voor het geheugen. Vitamine B5, B11 en B12 dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daardoor ben ik overdag een leukere moeder. En een blije mama, is een blije Noa .’

Davitamon bij stress en spanning 8-in-1

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp