Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Lekker naar buiten met je dreumes? Check de checklist!

Davitamon
Geplaatst op

Als zonnetje schijnt wil je misschien lekker naar buiten. Maar eerlijk is eerlijk: het is nogal een volksverhuizing om met je dreumes op pad te gaan. Goed nieuws! Met deze checklist vergeet je nooit meer iets en kun je onbekommerd met je dreumes genieten van de buitenlucht.

 

✓ Luiers, billendoekjes en snoetenpoetsers

✓ Setje reservekleding

✓ Tussendoortjes

Snoepgroente
Stukjes fruit
Flesjes water met diepvriesfruit (soort limonade)
Mini rijstwafeltjes of volkoren crackers

 

Meike, moeder van Eline: ‘Ik had er helemaal zin in: het was een mooie, zonnige dag en ik ging lekker een fietstochtje met Julia langs het water maken. Met mijn fietstas vol eten, drinken, luiers en doekjes en een vrolijke Eline mét zonnebril (zelfs daar had ik aan gedacht), gingen we op weg. Nou onze fietstocht was van korte duur, want binnen 10 minuten kreeg Eline een enorme poepbroek die tot haar schoudertjes kwam. En de reservekleding, die was ik vergeten…’

 

✓ Boterhammen en een bekertje melk
✓ Zonnebrandcrème
✓ Picknickkleed
✓ Speelgoed
✓ Kinderwagen of tentje om in te slapen
✓ Voorleesboekje
✓ Lievelingsknuffel

 

Sarah, moeder van Luuk: ‘Er is 1 ding dat ik echt niet mag vergeten, als ik met Luuk ergens heenga. Anders kan ik rechtsomkeer naar huis maken, omdat hij de hele boel bij elkaar brult.
Knuffelkonijn Karel moet elk moment van de dag binnen een straal van minimaal 2 meter zijn!’

 

7 weetjes over zonnevitamine D

Vitamine D krijg je binnen via eten en zonlicht, maar voor kinderen tot 4 jaar is dit niet voldoende. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om je dreumes elke dag 10 mcg extra vitamine D te geven.

 

Maar wat doet deze vitamine nou precies?

1. Vitamine D is goed voor de botten.
2. Vitamine D is goed voor de spieren.
3. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand.
4. Vitamine D wordt aangemaakt in de huid.
5. Vitamine D maak je vooral van april tot oktober aan in het zonnetje.
6. Als je zwanger bent, geef je vitamine D door aan je ongeboren baby.

 

Er wordt bij kinderen tot en met 3 jaar geadviseerd om elke dag 10 mcg extra vitamine D te geven. Kies dan voor een voedingssupplement speciaal voor kinderen tot 4 jaar, zoals Davitamon vitamine D voor kinderen. Ontdek Vitamine D tabletjes.

Davitamon junior smelttabletjes

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines binnen krijgen. Een voeddingssupplement kan hier bij helpen. Speciaal voor kinderen die nog moeten leren kauwen heeft Davitamon junior smelttabletjes ontwikkeld met lekkere aardbeiensmaak. Het is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 1 jaar.

 

KAG – nr. 24-0123-5223

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp