Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Davitamon, van alle tijden

Davitamon
Geplaatst op

De naam Davitamon

 

De naam Davitamon zegt veel over onze historie. Het deel Da verwijst naar het 1e product dat wij ontwikkelden: vitamine AD. Wij brachten deze vitamine op de markt als volwaardig alternatief voor levertraan, dat tot die tijd werd gebruikt als vitaminesupplement.
Inmiddels zijn het geen AD-druppels meer, maar vitamine D-druppels. Maar nog steeds is het voor ons een belangrijk product, omdat veel groepen, zoals kinderen tot 4 jaar, elke dag 10 mcg extra vitamine D nodig hebben.

 

Vita is het Latijnse woord voor leven en zit ook in het woord vitamine, omdat vitamines onmisbaar zijn in je leven. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor verschillende lichaamsprocessen.
Het laatste deel on, komt van Organon: het farmaceutische bedrijf in Oss waar Davitamon in 1928 werd opgericht. In 1939 breidden wij ons assortiment voor het eerst uit met het vitaminepreparaat Davitamon 5. Dit bevatte vitamine A, B1, B3, C en D in 1 dragee (tablet). Toen de voedselsituatie tijdens de Tweede Wereldoorlog verslechterde, vertrouwden veel mensen op Davitamon 5.

 

In 1952 lanceerden wij Davitamon 10. Dit product vormde de basis voor Davitamon Compleet Weerstand. Verschillende innamevormen kregen de aandacht. Daarom heeft Davitamon naast de kenmerkende rode dragee tegenwoordig ook kauwtabletten, smelttabletten, capsules, bruistabletten en vloeibare varianten.

 

Het bekende zonnetje

Voor kinderen heeft Davitamon een multivitaminesupplement in de vorm van een zonnetje. En nog altijd is het vrolijke zonnetje het gezicht van onze kinderproducten.

Davitamon team

Sinds 2014 is Davitamon onderdeel van Perrigo. In Nederland werken wij met een enthousiast team aan de verdere ontwikkeling van Davitamon producten.

 

Waar wij voor staan

Met Davitamon kies je al sinds 1928 voor een betrouwbaar voedingssupplement van de hoogste kwaliteit:
– Conform richtlijnen en adviezen.
– Altijd verantwoorde doseringen.
– Ontwikkeld op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

 

KAG-nr. 24-0223-5464

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp