Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Boodschappen doen en koken met je peuter: zo maak je het gezellig!

Davitamon
Geplaatst op

Het laatste waar je zin in hebt, is een jengelende peuter als je door de supermarkt loopt of aan het koken bent. Doe jezelf en je peuter een plezier en maak er een positieve ervaring van. Met deze slimme tips wordt samen boodschappen doen en koken iets leuks.

Tip 1 Buikje vol? Doe dan pas boodschappen
Hoe gehaast je ook bent, ga niet met een lege buik naar de supermarkt. Jij en je peuter worden daar vast niet gezelliger van. Bovendien kan het ervoor zorgen dat je peuter meer zeurt om snoepjes en chipjes en dat jij overstag gaat. Ga daarom meteen na het ontbijt samen boodschappen doen. Dan zijn jullie allebei nog fris en fruitig en jullie buikjes goed gevuld.

Tip 2 Denk om de spanningsboog

Kom tegemoet aan de spanningsboog van je peuter en maak een boodschappenlijstje. Zo hoef je er in de supermarkt nauwelijks over na te denken (terwijl er een peuter tegen je aan kletst) en gaat het veel sneller. Extra tip: op verschillende apps kun je een boodschappenlijstje inrichten op basis van de route van jouw supermarkt.

Tip 3 Schakel je kleine grote hulp in

Je peuter vindt het hartstikke leuk om je te helpen. Doe het daarom echt samen. Vraag of je peuter de tomaatjes of de komkommer kan pakken. Is dat nog een beetje te lastig? Dan is aanwijzen en vasthouden natuurlijk ook goed. En weet je wat pure magie is? Een weegschaal met knopjes en stickers die eruit komen en geplakt moeten worden.

Tip 4 Maak de keuze niet reuze
Natuurlijk zijn er in de supermarkt 1000 en 1 dingen die je peuter graag wil hebben: ik wil die! En voor het gevoel van boodschappen doen is het ook leuk om je peuter iets uit te laten zoeken. Maar kiezen uit heel veel verschillende producten is echt lastig. Doe daarom een voorselectie en laat je peuter kiezen uit 2 mogelijkheden. Zo ontstaat er geen keuzestress en kun jij ook nog sturen op iets gezonds.

Tip 5 Oefen aan de lopende band

De boodschappen op de band leggen, dat is toch wel het einde. Een 2 liter pak melk is waarschijnlijk wat hoog gegrepen (al denkt je peuter daar vast anders over), maar met een heleboel producten kan je peuter natuurlijk prima helpen. Benoem je ook nog eens elk product dat op de band belandt, dan kan je peuter ook meteen de woorden oefenen.

Tip 6 Schuif de kinderstoel erbij

Als je met het eten aan de gang gaat, is het natuurlijk leuk als je peuter dat kan zien. Schuif daarom de kinderstoel of de leertoren erbij en zorg ervoor dat je peuter goed zicht heeft op het aanrecht.

Tip 7 Zet een gezellig muziekje op

Maak van het koken echt een leuk moment van de dag. En daar hoort natuurlijk een gezellig muziekje bij. Of het nou K3, Dirk Scheele is of popliedjes zijn, als het maar muziek is waar jullie samen vrolijk van worden.

Tip 8 Laat je peuter lekker rommelen

Je peuter vindt het vast fijn om te poedelen met water. Hoe heerlijk is het dan om de groente te mogen wassen. Valt er even niets te doen? Geef je peuter dan een paar lege voorraadbakjes en een pollepel om mee te rommelen. Plezier in de keuken gegarandeerd!

Tip 9 Eet smakelijk samen

Van al dat samen koken krijg je natuurlijk trek. Eet smakelijk! Kan je peuter naast de dagelijkse voeding nog wat aanvulling gebruiken? Na de maaltijd is dan een goed moment om een Davitamon Junior smelttabletje (voor kinderen vanaf 1 jaar) te geven.

Davitamon Junior smelttabletjes

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp