Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Beweging en vitamines: een ijzersterke combinatie

Davitamon
Geplaatst op

Beweging en vitamines: een ijzersterke combinatie

Je peuter is zo’n beetje de hele dag in beweging. En jij dus ook. Dat is goed nieuws voor jullie allebei, want zo blijven jullie lekker fit en vrolijk. Wil je weten hoe dit precies komt én welke vitamines belangrijk zijn bij beweging? Je leest het hier.

Weet jij wat er allemaal in je lichaam gebeurt als je beweegt?

Als je sport of beweegt, komt je hele lichaam in actie en gebeurt er van alles. Je spieren spannen zich aan, je hartslag versnelt, je bloed stroomt sneller en er gaat meer zuurstof naar je spieren en hersenen. Hartstikke belangrijk natuurlijk voor de ontwikkeling van je peuter en voor jou om je lekker fit te blijven voelen.

Weet jij waarom sporten een goed gevoel geeft?

Tijdens het sporten maakt het lichaam serotonine en endorfine, ook wel de “gelukshormonen”, en dopamine aan. Serotonine geeft niet alleen een gevoel van geluk, maar heeft ook een positief effect op je eetlust, humeur en slaap. Endorfine vermindert het pijngevoel en zorgt samen met dopamine voor motivatie en doorzettingsvermogen. Alle reden dus om lekker met je peuter te bewegen. Wandelen, fietsen, zwemmen, voetballen, rennen, het maakt niet uit wat.

Weet jij waarom gezonde voeding belangrijk is bij beweging?

Als je beweegt draaien je lichaam en hersenen op volle kracht. En daarvoor hebben ze brandstof nodig. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je de benodigde vitamines en mineralen binnen:
• B-vitamines (B2, B3, B5, B6, B11 en B12) zorgen er mede voor dat je je fit voelt en helpen bij vermoeidheid.
• Vitamine C draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en draagt bij aan fitheid.
• Vitamine D draagt bij aan het behoud van voor sterke botten en speelt een rol bij de spierfunctie en het behouden van sterke spieren.
• Magnesium is goed voor de werking van de spieren
• IJzer is belangrijk voor een normaal zuurstoftransport in het lichaam en ondersteunt het energieniveau.

Zorg er dus voor dat je peuter en jijzelf elke dag gezond eten en het liefst zo gevarieerd mogelijk.

Weet jij hoe je optimaal kunt bewegen?

Goed kunnen bewegen valt of staat met goed werkende spieren. Spierkracht is letterlijk de drijvende kracht achter elke beweging die je lichaam maakt. Omdat vitamine D een rol speelt bij de spierfunctie en het behouden van sterke spieren, is het belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Het officiële advies voor je peuter tot en met 3 jaar is zelfs om elke dag een vitamine D-supplement met 10 mcg te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Davitamon junior smelttabletjes.

Davitamon junior smelttabletjes

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines binnen krijgen. Een voeddingssupplement kan hier bij helpen. Speciaal voor kinderen die nog moeten leren kauwen heeft Davitamon junior smelttabletjes ontwikkeld met lekkere aardbeiensmaak. Het is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 1 jaar.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp