Baby met Davitamon Vitamine D Aquosum

Vitamine D zonder suiker

Davitamon
Geplaatst op

Vitamine D; je vindt het in verschillende vormen en doseringen. Om je baby van deze vitamine te voorzien zijn er verschillende soorten druppels verkrijgbaar. Sommige varianten van deze vitamine bevatten suiker. Ben je op zoek naar vitamine D zonder suiker voor je baby? Lees dan verder!

Wat doet vitamine D voor baby’s?

De Gezondheidsraad adviseert om je baby vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van 4 jaar dagelijks 10 microgram extra vitamine D toe te dienen. Vitamine D draagt namelijk op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling van je kindje. Deze vitamine is voor een goede opname van kalk, wat de groei en ontwikkeling van je baby ondersteunt. Daarnaast is vitamine D goed voor het behoud van sterke tanden, voor de weerstand én is het goed voor de groei en ontwikkeling van de botten.

Zonder suiker

Elke ouder wil natuurlijk het beste voor zijn of haar kind. Op verzoek van vele jonge ouders heeft Davitamon daarom een nieuwe formule van haar bekende Vitamine D Aquosum ontwikkeld. De nieuwe formule is nog steeds op waterbasis, maar bevat geen suiker of zoetstoffen en heeft nog steeds wel de lichte, prettige anijssmaak. Het is hiermee de eerste vitamine D op waterbasis zónder suiker. De vitamine D olie was al suikervrij maar met deze toevoeging van het assortiment kunnen ook ouders van kindjes die soms olie niet goed verdragen voor een suikervrije variant kiezen.

Vitamine D Aquosum Suikervrij

  • Goed voor de groei en ontwikkeling van de botten
  • Goed voor sterke tanden
  • Goed voor de weerstand
Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij Verpakking

Vanaf ongeveer één jaar oud kan je baby een smelttabletje goed doorslikken. Voor die tijd is het handig om vitamine D in druppels toe te dienen. Dit kun je mengen met de flesvoeding of toedienen op een lepeltje wanneer je borstvoeding geeft. Ouders die de voorkeur geven aan vitamine D druppels met neutrale smaak, kunnen voor Davitamon vitamine D op oliebasis kiezen. Deze is van oorsprong al suikervrij. Er is soms onduidelijkheid of er nou een verschil in werking is tussen deze producten. Er is echter geen verschil in effect tussen vitamine D op basis van olie en Vitamine D op waterbasis. Beide producten hebben dezelfde hoogwaardige kwaliteit; het is maar net waar je als ouder de voorkeur aan geeft.

Weetje: de nieuwe Vitamine D Aquosum suikervrij zit in een grootverpakking van 50 milliliter. Zo kun je er twee keer zo lang mee doen!

Ook voor jou als ouder kan vitamine D bijdragen aan een aantal belangrijke functies in het lichaam, zoals het behoud van sterke spieren en botten. Benieuwd wat alle functies zijn? Lees dan meer over de verschillende functies en vormen van vitamine D en het belang van vitamine D voor specifieke doelgroepen. Of ontdek alle Davitamon babyvitamines overzichtelijk op een rij!

 

 

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp